Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
"Πρέπει να είμαστε πιο αποφασισμένοι να τιμωρούμε τους αμαρτωλούς, από ότι ήμασταν στο παρελθόν".
Α. Merkel (27η Οκτωβρίου 2011)

[Για πρώτη φορά στην ιστορία της οικονομίας μπαίνει η έννοια της Τιμωρίας, είναι κάτι που ξεπερνά τον Νεοφιλελευθερισμό. Το αν αυτό είναι προαναγγελία Ναζισμού θα το αποδείξει το μέλλον και η ιστορική εμπειρία.]

"Η χθεσινή Σύνοδος ήταν μία από τις πολλές που θα συγκληθούν"
Α. Merkel

Πηγή : capital.gr,

27 Οκτωβρίου 2011 21:58
Η τραπεζική συμφωνία που σύναψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες υπερθεματίζει την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προβλέπει τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την τιμωρία των ανυπάκουων χωρών.

"Ο ρόλος της ΕΚΤ θα είναι να στηρίζει το νόμισμα" διατηρώντας την ανεξαρτησία της στο μέλλον, είπε η Merkel, ωστόσο "είναι σημαντικό να δοθεί στο EFSF η δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά".

Η Merkel είπε πως η χθεσινή Σύνοδος ήταν μία από τις πολλές που θα συγκληθούν.


"Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως μία μοναδική Σύνοδος θα κάνει τα μαγικά της. Είναι μια μακρά, κοπιαστική διαδικασία", δήλωσε σε δημοσιογράφους στην καγκελαρία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ενισχύσουν τη δράση τους στην κατεύθυνση επιβολής κυρώσεων σε χώρες που παρεκκλίνουν, είπε ξεχωριστά η Merkel. "Πρέπει να είμαστε πιο αποφασισμένοι να τιμωρούμε τους αμαρτωλούς, από ότι ήμασταν στο παρελθόν".