Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το ήθος και τα «επιχειρήματα» των υποστηρικτών του Ευρώ...


Το ήθος και τα «επιχειρήματα»
των υποστηρικτών του Ευρώ=Διπλόμαρκο

ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗΣ
 (Μέλος της ΚΕ του ΔΗ.Κ.ΚΙ )
Δημοσιεύτηκε στην Αυριανη 

Επιτέλους, μετά από εννέα χρόνια αφωνίας, η Αριστερά προφέρει τις απαγορευμένες λέξεις : «Εθνικό Νόμισμα», «Δραχμή»! Το ΚΚΕ, και οι περισσότερες τάσεις του ΣΥΝ, εκφράζονται με σαφήνεια υπέρ της επιστροφής της Δραχμής που το ΔΗΚΚΙ είχε θέσει από το 2006!
Αυτή η εξέλιξη «εμπλουτίζει» τα επιχειρήματα των παπαγάλων του Ευρώ και της Γαλλογερμανικής Κατοχής: Τώρα θα αρχίσουν να μιλάνε για «Αλβανία του Χότζα», για «Σταλινισμό», μαζύ με τα άλλα «εμβριθή», «οικονομικά» επιχειρήματα.
Οι ανησυχίες αυτών των παπαγάλων είναι εκείνες των μαυραγοριτών της Πρώτης Κατοχής 1941-1944, που εύχονταν «να κρατήσει ο Ρόμελ» και ισχυρίζονταν ότι «θα πεινάσουμε αν φύγουν οι Γερμανοί». Ο «πατριωτισμός» τους είναι ακριβώς ο ίδιος με των Ταγμάτων Ασφαλείας, και λοιπών δοσίλογων, που τάχατες θαύμαζαν τον Αρχαίο μας Πολιτισμό και έδιναν όρκο αφοσίωσης στον Χίτλερ!
Να θυμηθούμε ότι το Ευρώ είναι γερμανικό νόμισμα, είναι ακριβώς το διπλάσιο του Γερμανικού Μάρκου, Ευρώ=Διπλόμαρκο. Το Ευρώ είναι οικονομικό όπλο επιβολής του σημερινού Γερμανικού Ναζισμού σε βάρος της Ελλάδας, όπως παλαιότερα τα Κατοχικά Μάρκα .
Αυτοί που υποστηρίζουν το Ευρώ έχουν έλλειμμα ήθους και συστήματος αξιών ή πολιτικής ευφυΐας. Τους γνωρίζουμε:
 Είναι αυτοί που ενέχονται στο «Χρηματιστήριο» το 1999, που επιδοτούσαν τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις για να μεταναστέψουν στα Σκόπια, που δυσφήμιζαν την Ελληνική Οικονομία, που παραποιούσαν τα στατιστικά στοιχεία για να εισβάλλει το ΔΝΤ, είναι οι οικονομικοί δωσίλογοι.
Είναι αυτοί που παραχαράσσουν την Ελληνική Ιστορία, που εγκαλούν τον Ελληνικό Λαό, που προτείνουν αλλαγή της γλώσσας μας. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την Αριστερά ως χώρο πολιτικής διαμετακόμισης προς τα κόμματα εξουσίας. Είναι αυτοί που μισούν τη Δραχμή εξαιτίας της ελληνικότητας της αλλά και του κατηγορήματός της : Εθνικό Νόμισμα.
Τι «εφόδια» έχει  κάποιος από τους παραπάνω σε ένα δημοσίευμα  υποστήριξης του Ευρώ και απαξίωσης της Δραχμής ;
·        Ένα ρεπερτόριο από κοινοτοπίες : «Ευρωπαϊκή προοπτική, προκλήσεις, στο κατώφλι του… καινοτομίες, προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, Γερμανικό Θαύμα, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη…»  
·        Ύβρεις και ειρωνείες σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, και στην έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας γενικότερα: «Ψωροκώσταινα, Δραχμουλίτσα, εθνικισμός, ευθανασία (στην Ελλάδα και στη Δραχμή), Έλληνες (λαμόγια, κοπρίτες, ρατσιστές, αμόρφωτοι), εθνικιστές, τριτοκοσμικός, λαγνεία, παθολογία, εσωστρέφεια…».
·        Προσπάθεια τρομοκράτησης: «Αν φύγουμε από το Ευρώ θα πεινάσουμε, δεν θα έχουμε ρούχα να φορέσουμε, σαπούνι να πλυθούμε …»
·        Και κυρίως το θράσος να κατηγορεί τους άλλους για αυτό που ο ίδιος είναι (ο Εξομολογούμενος Κατήγορος του Αντρέα Λασκαράτου): Ο κατεξοχήν και εξορισμού προδότης και αμοραλιστής δίνει μαθήματα πατριωτισμού και ηθικής.
Αξίζει να σταθούμε σε δύο «επιχειρήματά» τους :
1ον)Τη Δραχμή υποστηρίζουν κάποιες εφημερίδες που χρωστάνε, γιατί έτσι θα ωφεληθούνε! Καλά, υπάρχει στην Ελλάδα ΜΜΕ, ιδιώτης, επιχείρηση που να μην χρωστάει; Τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν το Ευρώ και την Κατοχή μήπως χρωστάνε πολύ περισσότερα; Πράγματι, με την επιστροφή στη Δραχμή ο κάθε οφειλέτης παίρνει ανάσα, και αυτό είναι καλό για το μισό πληθυσμό της Ελλάδας που είναι υπερχρεωμένος.
2ον)Οι «κακοί Αμερικάνοι» υπονομεύουν το Ευρώ που προστατεύουν οι «καλοί Γαλλογερμανοί»! Αν οι Αμερικάνοι παίξουν το ρόλο που έπαιξαν στον πόλεμο κατά του Ναζισμού το 1940-44, αν ο Ομπάμα είναι ο σύγχρονος Ρούσβελτ μπράβο τους! Όμως ατυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα. Η Αμερική μάλλον έχει συμφέρον από την διατήρηση του Ευρώ, πράγμα που κατά καιρούς διακηρύσσει.
Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι αποβολή από την «ΟΝΕ», όταν θα αποφασίσουν οι Γαλλογερμανοί ή όταν θα διαλυθεί η ίδια η «ΟΝΕ» (όπως έγινε και με την πρόγονή της «ΛΝΕ» το 1927), δεν σημαίνει εξ ορισμού Δραχμή δεν σημαίνει Εθνικό Νόμισμα. Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τις Τέσσερεις Προϋποθέσεις για μετάβαση από το Ευρώ=Διπλόμαρκο σε Εθνικό Νόμισμα, Δραχμή.