Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤ



ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤ
(Πώς και γιατί μας ταλαιπωρεί ακόμα
ένα απομεινάρι των "Ολυμπιακών 2004")
δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Τρίτο Μάτι Νοέμβριος 2012
Για την Άμυνα Κατά του τραμ:
Μπάμπης Δεληνταδάκης Γραμματέας του ΙΝΚΑ
/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας
Εισαγωγικά: Άμυνα κατά του τραμ (TRAM NO WAY)

Το δεντροκτόνο τραμ δημιουργεί την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση σε δύο τομείς – τουλάχιστον:

Το Π α ν ε υ ρ ω π α ϊ κ ό      λογότυπο του Κινήματος Κατά Του Τραμ . Βρίσκεται σε κάθε πόλη αγγλική, σκωτσέζικη, ολλανδική, ελληνική… Αναρτημένο σε πόρτες σπιτιών, προθήκες καταστημάτων (κάποιων που έκλεισε το τραμ), γενικά όπου οι πολίτες υποφέρουν από το τραμ και αγωνίζονται να το απομακρύνουν!
1ον) Γνωρίζοντας το τραμ, την «ιστορία του», τα είδη και τις «αναπηρίες του», αποκαλύπτεται το όλο κύκλωμα σπατάλης, καταστροφής του περιβάλλοντος και ρύπανσης που δημιουργεί, καθώς και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό το απαρχαιωμένο μέσο.
Και 2ον) να μελετήσουμε πώς οι μηχανισμοί του Μάρκετινγκ μπορούν να αντιστρέφουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το τραμ (που η θέση του είναι στο μουσείο των συγκοινωνιακών μέσων) δήθεν σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον, ευρωπαϊκό ΜΜΜ (Μέσο Μαζικής Μεταφοράς) κτλ. Εντοπίζοντας αυτήν την αντιστροφή της πραγματικότητας, που αγγίζει την Ιδεολογική Τρομοκρατία, καθίσταται δυσκολότερος ο αγώνας των πολιτών στην Ελλάδα (Άμυνα Κατά του Τραμ ), αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου έχει αναπτυχθεί κίνημα για την απομάκρυνση του τραμ: TRAM NO WAY, Tram stop, We say no tram, Stop de tram voor het te laat is (Σταματήστε το τραμ πριν να είναι αργά) κτλ.
 (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: