Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΕΡ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ (DVD)




ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΕΡ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ (DVD)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάθλιν Κάχιλ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κένεθ Μπράνα, Άλαν Κάμινγκ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αστυνομική



'Ο δικηγόρος Στεν Τόστενσον λέει στον Βαλάντερ πως πιστεύει ότι ο θάνατος του πατέρα του είναι δολοφονία. Ο Βαλάντερ διστάζει να αναλάβει δράση, ώσπου ο δικηγόρος βρίσκεται κρεμασμένος και όλοι υποψιάζονται δολοφονία. Η γραμματέας του δικηγόρου δείχνει στον επιθεωρητή μια καρτ ποστάλ από την Αφρική με απειλές κατά της ζωής πατέρα και γιου, αλλά και του βαθύπλουτου φιλάνθρωπου Χάρνερμπεργκ, πελάτη του Στεν Το μυστήριο μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται (από  videorama.gr).

[Η ταινία εμφανίζει στην πορεία της υπόθεσης  την πιο χυδαία και απάνθρωπη  μορφή εκμετάλλευσης του Τρίτου Κόσμου από τη Δύση, το Εμπόριο των Ανθρώπινων Οργάνων.  Αυτό το απεχθές εμπόριο πραγματοποιείται  με το πρόσχημα της «φιλανθρωπίας» και  με την εμπλοκή των «ΜΚΟ», ο ρόλος και των δύο παρουσιάζονται άριστα στην ταινία, όπου επίσης αναφέρεται και η τιμή του ανθρώπινου σώματος, όταν μετατρέπεται σε ανταλλακτικά.

Η ταινία είναι επίκαιρη για την ελληνική πραγματικότητα, αφού έχουμε γίνει όλοι - οι Έλληνες και οι αλλοδαποί – υποχρεωτικά δότες οργάνων, με τον νόμο 3984/11 (νόμος Λοβέρδου) επίσης ο ίδιος νόμος ορίζει ότι όποιος πέφτει σε κώμα θα θεωρείται νεκρός, «εγκεφαλικός θάνατος», και θα εκποιούνται τα όργανά του. Στα πλαίσια της Ξένης Κατοχής και της Νέας Τάξης μετατρεπόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα, και αν  δεν αποτινάξουμε την Κατοχή σε λίγο «φιλάνθρωποι» και «ΜΚΟ» θα μας τεμαχίζουν για να κερδίσουν.]
Σε αυτό το μπλογκ, μειοψηφικά παρουσιάζονται ταινίες Καλτ (Cult) ή Σινεφίλ (Cinephile). Οι περισσότερες ανήκουν στην Δημοφιλή Κουλτούρα – είναι ταινίες που έχουν πλοκή και  διασκεδαστικό χαρακτήρα. Επίσης η υπόθεση της ταινίας, οι κεντρικοί ήρωες  και το προβαλλόμενο μήνυμα δεν συμφωνούν κατ’ ανάγκη με την πολιτική φιλοσοφία του μπλογκ.

Οι ταινίες επιλέχτηκαν για τα συγκεκριμένα πολιτικά στοιχεία που βρίσκονται είτε στο φόντο της ταινίας είτε στην υπόθεσή της και τα αναφέρουμε στην παρουσίασή  με δικά μας  σχόλια.