Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ


ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
(και το «σκληρό» ευρώ)
Του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ 
Μέλους της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ
(δημοσιεύτηκε στην Αυριανή)  

Καταντήσαμε να μας απειλούν με την επαναφορά του Εθνικού μας Νομίσματος. Δήθεν αν επανέλθουμε στη Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά (;) 60%, ο λαός θα τρώει από τα (;) σκουπίδια και άλλες ανοησίες. Βέβαια ένα ποσοστό του λαού δεν έχει χρήματα ούτε για τρόφιμα (δανείζεται για να φάει), ένα άλλο τρέφεται από την Εκκλησία και ένα τρίτο πράγματι κάνει βουτιά στα σκουπίδια- σήμερα με το «σκληρό» ευρώ!
Τα παπαγαλάκια της Ξένης Κατοχής δεν λένε απλώς ψέματα, αντιστρέφουν την πραγματικότητα που πρέπει να αποκαταστήσουμε.
Τι είναι «σκληρό» νόμισμα;
Οι ισχυρές οικονομικά χώρες, πχ οι Γαλλογερμανοί, συσσωρεύουν πλούτο, τον οποίο οι εύποροι κάτοικοί τους θέλουν να επενδύσουν με σιγουριά. Χρειάζονται λοιπόν ένα νόμισμα ακριβό και με σταθερή τιμή (ή και ανοδική), προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς ως οικονομικοί παράγοντες, αλλά και ως καταναλωτές πολυτελείας. Αυτές οι χώρες δημιουργούν έτσι το «σκληρό» νόμισμα, στο οποίο επενδύουν και οι πλούσιοι από άλλες χώρες. 
Μέχρι εδώ τα πράγματα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που οι φτωχότερες χώρες αποφασίζουν να αμυνθούν υποτιμώντας το νόμισμά τους. Έτσι καθιστούν φτηνότερα και ελκυστικότερα τα προϊόντα  στην εξωτερική και στην εσωτερική τους αγορά,  αναθερμαίνουν την παραγωγή και μειώνουν την ανεργία.
Τώρα οι κάθε Γαλλογερμανοί θα πρέπει:
-Ή και αυτοί να υποτιμήσουν το νόμισμά τους (πράγμα που θα δημιουργούσε πρόβλημα στις πλουσιότερες τάξεις των χωρών τους, που έχουν επενδύσει στο «σκληρό» νόμισμα)
-Ή να «πείσουν» τις φτωχότερες χώρες να ακολουθήσουν την πολιτική του «σκληρού» νομίσματος. Επιλέγουν αυτή τη δεύτερη λύση και στήνουν για αυτόν το λόγο ένα ολόκληρο μηχανισμό αντιστροφής της πραγματικότητας: Δεξαμενές Σκέψεις (Think Tank), «διεθνείς οργανισμούς» (ΔΝΤ, ΕΚΤ…), «νομπελίστες», «δημοσιογράφους», «οικονομολόγους», δωσίλογους πολιτικούς… Με μοναδικό μότο: ακολουθήστε μας στο «σκληρό» νόμισμα, σαν την αλεπού του Αισώπου που προσπαθούσε να πείσει και τις άλλες να κόψουν την ουρά τους.
Οι Γαλλογερμανοί αν δεν «πείσουν» τους Έλληνες, Πορτογάλους, Ισπανούς… στο «σκληρό» νόμισμα θα δουν τις εξαγωγές τους να μειώνονται και την οικονομία τους να συρρικνώνεται.
Με το «σκληρό» ευρώ, αφού εξόντωσαν αυτές τις οικονομίες εφεύραν και την «θεωρία» των PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain). Κατηγορούν σαν διεφθαρμένους και γουρούνια (pigs) όλους τους νότιους λαούς (Πορτογάλους, Ιταλούς, Έλληνες και Ισπανούς) που δεν ανταποκρίθηκαν στο «θεσπέσιο» και «σκληρό» γαλλογερμανικό νόμισμα. Όμως και τα γεγονότα τους διαψεύδουν και αποκαλύπτουν τον καταστροφικό ρόλο του «σκληρού» νομίσματος:
1.Το «σκληρό» Πέσο –το κρεμασμένο (pegged) στο δολάριο- κατέστρεψε την Αργεντινή, προς όφελος των ΗΠΑ, και κατόπιν την αποτελείωσε το ΔΝΤ. Η Κίνα και η Ιαπωνία αρνούνται να υπερτιμήσουν -να σκληρύνουν- το νόμισμά τους.
2.Οι πρώην γαλλικές αποικίες Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα-Μπισσάου, Μάλι, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας, Σενεγάλη, Τόγκο έχουν «σκληρό» νόμισμα, το Φράγκο Δυτικής Αφρικής (XOF) που είναι κρεμασμένο από το Ευρώ. Οι περισσότερες από αυτές ζούνε μέσα σε οικονομική εξαθλίωση (με λιγότερο από μισό δολάριο την ημέρα) και ασύλληπτη διαφθορά, αλλά έχουν «σκληρό» νόμισμα.
3.Με την «ΟΝΕ» και το Ευρώ το μεγαλύτερο μέρος της Πραγματικής Οικονομίας μας καταστράφηκε. Αυτή τη στιγμή έχει μείνει λιγότερο από το 30% της πραγματικής παραγωγής που είχαμε στη δεκαετία του 1990.
4.Τέλος, ακόμα και η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, η Ελβετία, προχώρησε σε «έμπρακτη υποτίμηση» κατά 8% του «σκληρού» Ελβετικού Φράγκου από την SNB - το μαλάκωσε…
Έτσι, όταν μια ελληνική κυβέρνηση απελευθερώσει την Ελλάδα από την σημερινή ξένη κατοχή και αποκαταστήσει το Εθνικό Νόμισμα, τη Δραχμή μας, οι πιέσεις από τους «συμμάχους» μας θα είναι για να την υπερτιμήσουμε. Θα χρειαστεί αγώνας για μια λογική υποτίμηση που θα τονώσει την οικονομία μας.
Ο αγώνας για την επιστροφή στη Δραχμή είναι αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία αλλά και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας!