Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ...


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ
Του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ 
μέλους της ΚΕ του ΔΗ.Κ.ΚΙ.
δημοσιεύτηκε στην Αυριανή 


Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κατοχικής κυβέρνησης, περιείχαν όρκους πίστης στο Ευρώ και απαξίωση της Ελλάδας και της Δραχμής. Αναμενόμενο. Όμως πρέπει να αποσαφηνίσουμε τι σημαίνει επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα στη Δραχμή, πολλώ δε μάλλον που η αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ, και τελικά η διάλυση της «ΟΝΕ», συζητούνται ανοικτά. δεν είναι Εθνικό Νόμισμα, ακόμα και να ονομαστεί έτσι, το οποιοδήποτε νόμισμα που θα αποφασιστεί από τους  Γαλλογερμανούς, όταν θα μας πετάξουν από το Ευρώ ή όταν η «ΟΝΕ» τους  θα διαλυθεί.
Σχεδιάζουν τότε να μας επιβάλλουν «σκληρό», ελεγχόμενο από τους  Γαλλογερμανούς, νόμισμα. Όπως στις χώρες της  Δυτικής Αφρικής (Ακτή Ελεφαντοστού, Μπουρκίνα Φάσο κτλ) που λιμοκτονούν, και   έχουν «σκληρό» νόμισμα, το XOF, συνδεδεμένο παλαιότερα  με το Γαλλικό Φράγκο και τώρα με το Ευρώ. Ως  πρώην (;)   γαλλικές αποικίες.
 Επιστροφή στη Δραχμή σημαίνει τα 4 (τέσσερα) παρακάτω -μαζύ και αδιαίρετα:
1.Η μετατροπή γίνεται στην αρχική τιμή 1Ευρώ  1=340,75 Δραχμές Όσα σήμερα θεωρούνται «φτηνά» θα αποκτήσουν την πραγματική τους  αξία και το γενικότερο επίπεδο των τιμών θα πέσει. Τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, από τη μετατροπή, θα μηδενιστούν, τέλος θα αποτιμήσουμε την εξωφρενική άνοδο των τιμών μετά την επιβολή του «σκληρού» Ευρώ.
2.Οι καταθέσεις και τα χαρτονομίσματα σε Ευρώ παραμένουν ακέραια σαν συνάλλαγμα (όπως είναι σήμερα τα δολάρια).
3.Τα δάνεια και οι λοιπές απαιτήσεις σε ευρώ (για παράδειγμα από κάρτες) δραχμοποιούνται, από την πρώτη μέρα, και στο εξής εξυπηρετούνται με Δραχμές.        
Από τα παραπάνω (2) και (3) καθίσταται φανερό ότι μια υποτίμηση της Δραχμής δεν θα θίξει τις καταθέσεις ούτε θα επιβαρύνει τα δάνεια.
4.Και βέβαια οι αποφάσεις για τον νόμισμά μας θα λαμβάνονται στην Αθήνα από μία   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ο ουσιωδέστερος όρος.
Όσον αφορά στην κατάργηση της Κατοχικής Νομικής Παραγωγής είναι αυτονόητο ότι τα όλα τα  Ναζιστικά μέτρα θα ακυρωθούν: η δωρεά σώματος με εικαζόμενη συναίνεση, ηλεκτρονικό φακέλωμα-ξεγύμνωμα του πολίτη, λήψη DNA ακόμα και για πλημμελήματα, «Καλλικράτης», κατάργηση κάθε επαγγελματικού απορρήτου και εργασιακού δικαιώματος κτλ.
Επιπλέον όμως  θα  πρέπει να αναστραφούν όλες οι οικονομικές πράξεις σε βάρος του λάου και της Εθνικής Περιούσιας. Ό,τι περίπου έγινε και στην πρώτη κατοχή 1941-44 όταν κηρύχτηκαν παράνομες οι «αγορές» των μαυραγοριτών (που ως γνωστόν ήταν όργανα των Γερμανών) και ο κόσμος πήρε τα σπίτια του πίσω που είχε «πουλήσει» για ένα τενεκέ λάδι. Έτσι και τώρα η Απελευθέρωση της Ελλάδας θα βρει τον λαό εξαθλιωμένο, τη μεσαία τάξη συρρικνωμένη και την οικονομία καταστραμμένη. Πρώτα μελήματα της Απελευθερωτικής Ελληνικής Κυβέρνησης θα  είναι:
επιστροφή όλων όσων χαρατσιών εισέπραξαν, πέρα της συνηθισμένης φορολογίας εκβιαστικά οι κατοχικές κυβερνήσεις.
-Έκτακτη δωρεάν επιχορήγηση και φτηνά δάνεια στις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις (δεν εννοούμε τους αεριτζήδες) που έκλεισαν ή καταστράφηκαν με διάφορα προσχήματα, πχ για «φορολογικές παραβάσεις». Να θυμίσουμε ότι εταιρείες διοδίων (που δεν παράγουν) λαμβάνουν τώρα: περίπου 40% δωρεάν χρηματοδότηση από το κράτος, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη και 50% δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους!
-Επαναφορά   όλων   των   μισθών   και οι συντάξεων, όλων των   οικονομικών   παροχών   (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, κοινωνικά επιδόματα κτλ ) στο επίπεδο πριν από   τον Απρίλιο του 2010, αρχή της Κατοχής.
-Λήψη   αμέσων   μέτρων για ένα τμήμα του πληθυσμού των Ελλήνων (που σήμερα είναι άνω του 25%) πού είναι υπερχρεωμένο  και ζει κάτω από το όριο της φτώχιας.
Τα χρήματα που χρειάζονται για όλα αυτά δεν θα μας τα δώσουν βέβαια οι Γαλλογερμανοί, πρέπει λοιπόν να επανακτήσουμε το Εθνικό  Νόμισμά μας. Η ύπαρξη της Δραχμής δεν συνεπάγεται αυτόματα μια δημοσιονομική πολιτική υπέρ του λαού, όμως η απώλειά της την αποκλείει.