Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τα Εναλλακτικά-Τοπικά Νομίσματα...


Τα Εναλλακτικά-Τοπικά Νομίσματα
 το Ευρώ και η Δραχμή 
δημοσιεύτηκε στην Αυριανή
του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ μέλους της ΚΕ του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

«ΤΥΠΩΣΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ»
Συμβουλή του γερμανού καθηγητή Eckhard Behrens προς τους Έλληνες

Προτού ασχοληθούμε με την συμβουλή του γερμανού καθηγητή, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ΤΟ 4Ο ΡΑΙΧ χρησιμοποιεί το νόμισμα για να ισοπεδώσει τις αντίπαλες οικονομίες, δηλαδή ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ «ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ» ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ, χωρίς να χάσει ούτε ένα στρατιώτη. Αν πετύχει αρπάζει το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της κατακτημένης χώρας: Γη, έδαφος, θάλασσα, αέρα, ήλιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, επιχειρήσεις, καταθέσεις, σπίτια… Τα πάντα! Έτσι:
1ον )Η Γερμανία επιβάλλει το νόμισμά της ( το Ευρώ= Διπλόμαρκο, ακριβώς το διπλάσιο του Γερμανικού Μάρκου ) σε οικονομίες αδύνατες και στερεί την δυνατότητα νομισματικής υποτίμησης. Αυτές οι χώρες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ούτε τη Γερμανία, αλλά ούτε και άλλες (πχ την Τουρκία, Χιλή, Κίνα, Αργεντινή…) που έχουν την δυνατότητα της υποτίμησης. ΧΩΡΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ που κατακλύζεται από φτηνά ξένα προϊόντα, αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ, αφού τα προϊόντα της γίνονται ακριβά, άρα ανελκυστικά. Αυτό είχε γίνει στην Αργεντινή, που ναι μεν είχε το νόμισμά της, αλλά το είχαν κρεμάσει (pegged) στο Δολάριο και δεν μπορούσε να το υποτιμήσει.
Έτσι η Ελλάδα έχασε το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής παραγωγής της με την εισβολή του Ευρώ, αλλά και με παρεμφερείς προδοτικές ενέργειες. Κυβερνήσεις επιδοτούσαν ελληνικές επιχειρήσεις να μεταναστέψουν στα Σκόπια! Να σκεφτούμε ότι εξάγαμε μακαρόνια στην Ιταλία και τώρα εισάγουμε ακόμα και τα λεμόνια, όχι γιατί δεν παράγουμε λεμόνια, αλλά τα λεμόνια μας είναι ακριβά λόγω Ευρώ. Αυτό σε γενικές γραμμές συμβαίνει και με άλλες νότιες οικονομίες, που καταστρέφονται από τη Γερμανία.
2ον ) Παράλληλα η Γερμανία, με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία του Ευρώ, εφαρμόζει τη μέθοδο της νομισματικής αφαίμαξης. Το χρήμα στην Οικονομία είναι ό,τι το κυκλοφορικό στους ζωντανούς οργανισμούς. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ (μαζύ με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και την υπερφορολόγηση), ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΑΙΜΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της, η Αγορά της. Τα προϊόντα παραμένουν στα ράφια απούλητα.
Η Γερμανία εφαρμόζει σήμερα το αντίστροφο από ό,τι στην Πρώτη  Κατοχή 1941-44 με το ίδιο αποτέλεσμα: την εξαθλίωση των Ελλήνων. Τότε κάτεσχε τα προϊόντα, αλλά επέτρεπε την κυκλοφορία πληθωριστικού χρήματος, επιπλέον εξέδιδε τα Κατοχικά Μάρκα.
Όμως -και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο- ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, κινδυνεύει και η ίδια να πέσει θύμα του νομίσματός της. Τι κάνει; ΤΥΠΩΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ-ΤΟΠΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ισότιμα με το Ευρώ το Χιμγκάουερ, το Μπερλίνερ και πολλά άλλα. Έτσι αυξάνει την ποσότητα του χαρτονομίσματος που κυκλοφορεί και τονώνει την ρευστότητά της.
Αυτό ακριβώς μας συνιστά να κάνουμε ο γερμανός καθηγητής Behrens (να κόψουμε Εναλλακτικά-Τοπικά Νομίσματα), και είναι το ίδιο με εκείνο που προτείνει ο Παναγιώτης Γεννηματάς, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πράγματι μια τέτοια λύση –χωρίς να λύνει το πρόβλημα- είναι μια μικρή ανάσα. Όμως ακόμα, και αν τυπώναμε Εναλλακτικά-Τοπικά Νομίσματα όντας στο Ευρώ, δεν θα λύναμε το πρόβλημα ΤΟΥ «ΣΚΛΗΡΟΥ» ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τα προϊόντα μας θα εξακολουθούσαν να είναι ακριβά στην εσωτερική και στην εξωτερική αγορά, οι εναπομείνασες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται  η ανεργία, η υπερχρέωση και η φτώχεια θα συνεχίσουν να διογκώνονται.
Η μόνη λύση είναι η επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα, στη Δραχμή, για να τυπώνει η Ελλάδα όσο νόμισμα χρειάζεται για την αγορά της και να καθορίζει την ισοτιμία του. Αυτό που είχαμε και μας το αρπάξανε.
Και μην ξεχνάμε η «ΟΝΕ» θα έχει το ίδιο τέλος με την «μητέρα» της, την «ΛΝΕ» που διαλύθηκε το 1927. Τα σημάδια είναι ήδη εμφανή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: